Новини


16 серпня 2020 року набрали чинності зміни до Закону України "Про акціонерні товариства", внесені Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів"

Законом України №738-IX від 19.06.2020 року "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів" вносяться деякі зміни до Закону України "Про акціонерні товариства". Хоча в цілому Закон набирає чинності з 1 липня 2021 року, частина змін, в тому числі до Закону України "Про акціонерні товариства", набрала чинності з 16 серпня 2020 року.

Звертаємо увагу на зміни, внесені до абзацу другого частини 4 статті 15 Закону України "Про акціонерні товариства". Змінена редакція цієї частини наразі виглядає наступним чином: "Акціонерне товариство не має права приймати рішення про збільшення статутного капіталу шляхом розміщення акцій, якщо розмір власного капіталу є меншим, ніж розмір його статутного капіталу.".

Таким чином, рішення про будь-яку додаткову емісію акцій в акціонерному товаристві тепер можливо приймати лише за умови, якщо розмір власного капіталу є не меншим, ніж розмір його статутного капіталу.

Ознайомитись з актуальною редакцією Закону України "Про акціонерні товариства" можна за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/514-17

Назад