Новини


Верховною радою України прийнято Закон України "Про внесення змін до Господарського кодексу України щодо усунення правових колізій у вимогах до статуту товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю"

Закон прийнято з метою усунення колізії між Законом України "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю" і Господарським кодексом України в частині обов’язкових вимог до статутів товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю.

Зокрема, Законом встановлюється, що перелік обов’язкових відомостей, що повинні міститися у статутах товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю, визначається виключно Законом України "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю".

Отже, після набрання чинності цим Законом, в статутах товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю не потрібно буде зазначати розмір статутного капіталу, учасників таких товариств та розмір їх часток.

Ознайомитись з текстом закону можна за посиланням http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_2?id=&pf3516=3497&skl=10 (Текст законопроекту до другого читання 26.01.2021)

Назад